Duna Autó Zrt.

Nissan márkakereskedés és márkaszerviz

H-1037 Budapest, Zay utca 24.
Szalon tel.: +36 1 801 4131
email írása »

Szerviz tel.: +36 1 801 4111


KAPCSOLAT »

Nissan nyitóoldal » Magunkról » Hírek, események

Hirek a Nissan világából

Fejlett technológia elérhető áron: a nissan közzétette az új Qashqai árait
2013-11-18
  • Az új Nissan Qashqai már 5 490 000 Ft-tól elérhető
  • Prémium beltér, minőségi anyagok és tartozékok
  • Három felszereltség: Visia, Acenta, Tekna
  • Az innovatív technológiák tárháza kategóriavezető kényelmet és vezetési élményt biztosít a crossover szegmensben
  • Kiemelkedő hatékonyság mindössze 99-129g/km CO2-kibocsátással.
  • Mától előrendelhető; az első autók 2014. februárjában érkeznek.

A Nissan közzétette az új Nissan Qashqai árait és felszereltségeit. Az innovációt és izgalmas technológiákat ötvöző modell, mely újraértelmezi a crossover szektort a több mint 2 millió darabszámban értékesített elődjének sikerére épít.

Annak ellenére, hogy az új Qashqai új mércét állít a technológia, kényelem és praktikum terén, elérhető marad a hagyományos csapotthátút vagy crossovert kereső vevők számára.
A piac legfejlettebb technológiáit magába foglaló, prémium minőségű modell indulóára mindössze: 5 490 000 Ft.

A Nissan filozófiája, mely szerint a családi autók piacán is szükség van prémium funkciókra, mára kétségbevonhatatlan tény. Az eredeti modell kiemelkedő sikere bizonyítja ezt a legjobban: a vevők az úttörő, forradalmian új gondolkodásmódot és innovációkat tartják fontosnak minden kulcsfontosságú területen.

Három felszereltségi szint - melyek mindegyike kiemelkedő tartalmat kínál

Az új Qashqai, mely 2014 februárjában érkezik meg a kereskedésekbe, a Nissan-tól már jól megszokott három felszereltségben kapható majd: Visia, Acenta és Tekna.

A Visia felszereltség tartalmazza: a légkondícionálót, a Bluetooth kihangosítót, a visszagurulás gátló rendszert és egy 5 colos színes HD kijelzőt a műszeregységben. A biztonsági funkciókban sincs hiány: a hat légzsák, menetdinamikai rendszer, keréknyomás ellenőrző rendszer, valamint a sebességtartó és sebességhatároló rendszer alapfelszereltségként jönnek az új Qashqai-jal.

Az Acenta verzió még tovább bővíti az elérhető prémium funkciók körét: ebben már megtalálható a kétzónás automata légkondicionáló, minőségi bőr kormány- és sebességváltó borítás, 17 colos könnyűfém keréktárcsák és a multifunkciós csomagtér tálca. A biztonsági berendezések sorát tovább bővítik az első ködlámpák, az automata távolsági-fényszóró kapcsolás és az esőérzékelő ablaktörlők.

Mind a Visia, mind pedig az Acenta verzióhoz extraként elérhető a Nissan Aktív Biztonsági Pajzs Csomagja, mely magában foglalja a frontális ütközés megelőzést, sávelhagyás-jelzést, valamint a közúti jelzések felismerését sok más vezetéstámogató funkció mellett.

A csúcsfelszereltségű Tekna modellekben olyan, a szektorban újdonságnak számító funkciókkal találkozhatunk, melyek a Nissant kétségkívül a crossover szegmens csúcsára emelik. Biztonsági technológiák terén a Tekna-ban megtalálhatóak a Bi-LED fényszórók és a Nissan Aktív Biztonság Pajzs, mely olyan innovatív technológiákkal bír mint a közúti jelzések felismerése vagy az automata távolsági-fényszóró kapcsolás.

A Tekna a megjelenés és technológiák terén is a lehető legtöbbet nyújtja. A Tekna modelleket 19-colos könnyűfém felnikkel, tetősínekkel, fűtött részben-bőr ülésekkel, üvegtetővel, első és hátsó tolatóradarral és intelligens kulccsal szerelték fel. A csúcsfelszereltség tartalmazza a Nissan Connect rendszer legfrissebb verzióját 7 colos érintőképernyővel, DAB digitális audio rendszerrel, 360 fokos parkolókamerával és okostelefon integrációval.

A rendkívül hatékony benzin- és dízelmotorok széles választéka érhető el az új Qashqai-ban. A forgalmazás megkezdésekor az ügyfelek két benzines és két dízelmotor közül választhatnak, illetve egyaránt elérhető két- és négykerék-meghajtásos változat is. Választható továbbá kézi sebességváltó, illetve a teljesen új Xtronic automata sebességváltó.BENZINES ERŐFORRÁSOK


1.2 DIG-T 115 LE (85 kW)
A hatsebességes kézi váltóval ez a fejlett turbófeltöltős motor 115 lóerős (85 kW-os) teljesítménnyel és 190 Nm-es nyomatékkal büszkélkedhet. Kis mérete ellenére ez az 1.2 literes motor igazán átütő erővel bír: a korábbi változat 1.6 literes szívómotorjánál jobb gyorsulási értékei dinamikusabb menetteljesítményt biztosítanak.

Alacsonyabb tömege és üzemanyag-takarékosabb üzemeltetése révén a belépőszintű benzines Qashqai jelentősen tisztább és gazdaságosabb elődjénél. Az 1.2 DIG-T motor CO2-kibocsátása 129 g/km (ez 15 g/km-rel kevesebb, mint a korábbi 1.6 literes benzinmotoré), üzemanyag-fogyasztása pedig 5,6 l/100 km (0,6 l/100 km-rel kedvezőbb, mint a korábbi 1.6 literes motoré).

Akárcsak az új Qashqai motorválasztékának minden tagja, az 1.2 DIG-T is az alapfelszereltség részeként tartalmazza a start/stop rendszert.

1.6 DIG-T 150 LE (110 kW)
A Qashqai motorválasztékának legerősebb benzines tagja a 2014 nyarán megjelenő 1.6 DIG-T motor lesz, amely a kiváló teljesítményt alacsony károsanyag-kibocsátással és kedvező üzemanyag-fogyasztással ötvözi.
A 240 Nm-es nyomatékú 1.6 DIG-T motor lenyűgöző gyorsulást nyújt már az alacsony és a középső fordulatszám-tartományban is, és a sebességfokozatokon belül is jelentős dinamizmust biztosít. Figyelemreméltó teljesítménye mellett a választék legnagyobb benzinmotorja kiemelkedően gazdaságos is. Az üzemanyag-fogyasztás az európai szabvány szerinti vegyes használat esetén 5,6 l/100 km, a CO2-kibocsátás pedig csupán 132 g/km.
DÍZEL ERŐFORRÁSOK


1.5 dCi 110 LE (81 kW)
A díjnyertes közvetlen befecskendezéses dízelmotor legújabb változata a maga 99 g/km-es CO2-kibocsátásával a Qashqaihoz valaha elérhető legtisztább és legtakarékosabb motor, mindössze 3.8 l/km-es fogyasztással. A Nissan vállalatszövetségen belüli partnerével, a Renault-val közösen használt hatodik generációs 1.5 literes dCi motor egyenletesebb járású, gazdaságosabb és kifinomultabb, mint a korábbi változat. A jelentős áttervezés során 20 Nm-rel megnövekedett nyomatéknak köszönhetően az 1.5 literes dCi motor nagyobb dinamizmust mutat a sebességfokozatokon belül.


1.6 dCi 130 LE (96 kW) 
A Qashqai erősebb dízelmotorja, az 1.6 dCi két- és négykerék-meghajtással is elérhető. A Nissan vállalatszövetségen belüli partnerével, a Renault-val együttműködésben kifejlesztett 130 lóerős (96 kW-os) motor a piac egyik legfejlettebb dízelmotorja, amely számos innovációt is felvonultat az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás minimálisra csökkentése érdekében.

A kétkerék-meghajtású, kézi váltós változatban az 1.6 dCi CO2-kibocsátása 115 g/km, európai szabvány szerinti üzemanyag-fogyasztása pedig 4,4 l/100 km. Az Xtronic váltóval szerelt változat szén-dioxid kibocsátása 119 g/km 4,6 l/100 km fogyasztás mellett, míg a négykerék-meghajtású kézi váltós változaté 129 g/km, illetve 4,9 l/100 km.
Az új Nissan Qashqai - Az eredeti crossover újraértelmezése

Az alapjaiban megújúlt Qashqai-t az új generációs crossover-vevők igényeire szabták. Ez azonban nem jöhetett volna létre a több mint 2 millió Qashqai-tulajdonos értékes visszajelzése nélkül.

Az új Qashqai minden egyes részletét újratervezték az immár több helyet, minőségi anyagokat és magasabb praktikumot kínáló utastértől a turbófeltöltős, hatékony motorválasztékig.

Az Európában Európának tervezett és gyártott új Qashqai-t a vállalat Nissan Design Europe (London) és Nissan Technical Centre Europe (Cranfield) telephelyein dolgozó szakemberei alkották meg. A modell gyártása Sunderland-ben történik majd.
582 alkalommal olvasva
Elérhetőség | Jogi nyilatkozat | © 2017 Duna Autó Zrt.