Duna Autó Zrt.

Nissan márkakereskedés és márkaszerviz

H-1037 Budapest, Zay utca 24.
Szalon tel.: +36 1 801 4131
email írása »

Szerviz tel.: +36 1 801 4111


KAPCSOLAT »

Nissan nyitóoldal » Magunkról » Hírek, események

Hirek a Nissan világából

Nissan GT Academy 2013
2013-12-18

Nissan GT Academy 2013

Mi is az a GT Academy?
A GT Academy egy nemzetközi, a virtuális versengést valósággá alakító vetélkedő, amelyen a legjobb Gran Turismo-játékosok tudásukat összemérve nyerhetnek soha vissza nem térő lehetőséget arra, hogy valódi, professzionális versenyautó-pilótává váljanak. Minden olyan játékos, aki tanúbizonyságát adja kiváló képességeinek a virtuális világban, valódi versenyautóban, egy valódi versenypályán mérkőzhet meg ellenfeleivel a nagydíjért – egy pozícióért a Nissan versenycsapatában, és mellé az összes képzésért és jogosítványért, amely a nemzetközi versenyeken való részvételhez szükséges.
A Sony Computer Entertainment Europe és a Polyphony Digital Inc. által 2008-ban, a Nissan Europe-pal együttműködésben létrehívott megmérettetés az egész világon növekvő népszerűségnek örvend az egyesült államokbeli GT Academy 2011-es megalapítása óta. A virtuálisból profi versenyzővé válás első lépése a verseny letöltése a PlayStation®Store áruházból. A legjobb Gran Turismo-játékosokat online időmérő versenyek sorozatán át válogatjuk ki előre kijelölt Nissan járművek segítségével. A több ezer jelentkezőből álló mezőnyt leszűkítjük néhány kiválasztott résztvevőre, akik ezután elindulnak egy országos döntőn (National Final Event), ahol különleges versenyfülkékben mérhetik össze tudásukat egy sor élő, kieséses Gran Turismo-fordulóban.
Az országos döntőkön legjobb teljesítményt nyújtók ezt követően meghívást kapnak a végső kiválasztási fordulóra (Final Selection Round) – egy intenzív versenyzői táborba Anglia híres Silverstone Circuit versenypályáján. Ezen a ponton a versengés áttevődik a PS3™-játék virtuális járműveiből tényleges Nissan versenyautókba. A pilótafülkébe ülő versenyzőknek letesztelik a fizikai erejét, állóképességét, mentális reakciókészségét és vezetési tudását. A bírák a nyers tehetség mellett a motivációt, az elszántságot és az odaadást veszik alapul annak eldöntéséhez, hogy ki alkalmas valójában professzionális versenyautó-pilótának.

GT Academy 2013
A különálló versenyek Kelet-Közép-Európa, Németország, az Egyesült Államok és Oroszország területén zajlanak. Összesen több mint 765 000 nevezés érkezett idén, ebből 45 ezer a közép- és kelet-európai régióból. A tehetségkutató sorozat mostani állomásának a meseszép Krakkó adott otthont.

A kétnapos rendezvény a Visztula partján található, egykor szebb napokat látott, szocreál jellegű Fórum Hotelben futott. A régió döntőjébe országonként a négy legeredményesebb, valamint a két-két, a helyileg rendezett Live Gran Turismo eseményen legjobb időt elérő cseh, magyar, lengyel és szlovák játékos jutott be. A 17-25 éves ifjakból álló nemzetközi mezőny már az első nap rótta a köröket, komoly versengés zajlott a minél jobb rajtpozíciókért. Estére kialakult a sorrend és a másnapi megmérettetésekre már csak a legjobbak jutottak tovább, nemzetenként a négy legeredményesebb versenyző.

Ők a szimulátorozás mellett - ami a pontjaik 30 százalékát adta - újabb 30 százalékot gyűjtögethettek egy igazi Juke Nismo-val tett kör hibátlan teljesítésével, a Visztula folyó partján direkt erre a célra kialakított kanyargós, szűk pályán. Ezután részt vettek egy médiateszten, ahol a smink alatt még kissé lámpalázas pilótanövendékeket kamera előtt faggatta angol nyelven a négytagú kérdezőbizottság. Elsősorban az erősségeikről és gyengeségeikről kérdezték őket, arról, hogyan fogják a versenyzést a családdal összeegyeztetni és hogyan képzelik el életüket versenypilótaként.

A Fitness Challenge-en a leendő pilóták állóképességét vizsgálták futással, súlypontemelkedés-méréssel és fekve nyomással. A sportteljesítményre kapták végső pontjaik 20-20 százalékát. A megmérettetés során tehát nem csak a versenyzők virtuális pályákon elért eredménye számít, hanem a fizikai, pszichikai teljesítménye és az interjúztatás gördülékenysége is.

Krakkó után a következő lépcső már a Silverstone-i versenypálya, ahol igazi Nissan-sportautókkal kell majd bizonyítaniuk a bírák és mentorok előtt. A fizikai megmérettetés a Fitness Challange, melyen mindenféle látványos, amerikai katonás filmekből ismerős akadályt kell leküzdeniük, például falat mászni, sárban kúszni, de nem árt, ha a leendő pilóta jó futó és el tud húzni például egy 370Z-t. A legvégén pedig a szerencsések nemzetközi versenyigazolvánnyal is gazdagodhatnak. Az európai győztes pedig egy évadon át versenyezhet a GT3-as Nissan GT-R Nismo-val.

A továbbjutó versenyzők:

Pawel Ledwoń /lengyel/
Daniel Sinka /magyar/
Erik Lestache /szlovák/
Petr Dolezal /cseh/
Szabadkártyával továbbment: Jack Garlickiemu /lengyel/ és Martin Hudy /szlovák/

Gratulálunk a továbbjutóknak de különösen a magyar versenyzőnek!


1921 alkalommal olvasva
Elérhetőség | Jogi nyilatkozat | © 2017 Duna Autó Zrt.