Duna Autó Zrt.

Nissan márkakereskedés és márkaszerviz

H-1037 Budapest, Zay utca 24.
Szalon tel.: +36 1 801 4131
email írása »

Szerviz tel.: +36 1 801 4111


KAPCSOLAT »

Nissan nyitóoldal » Magunkról » Hírek, események

Hirek a Nissan világából

A NISSAN MEGALKOTTA „A JÖVŐ ILLATÁT"
2013-12-23
  • A Nissan 'jövő illata' - a Nissan LEAF ügyfeleknek köszönhetően - jól demonstrálja a károsanyag-kibocsátástól mentes jövő levegőjét
  • Ha meg szeretné nézni a „kulisszák mögött" készült filmet a Dr. Dodd és a Nissan mérnökök által végzett munkáról, amely bemutatja a Nissan „jövő illata" létrehozását és tesztelését, akkor látogasson el a következő oldalra:https://www.youtube.com/watch?v=pDY2zaZfRCo
A Nissan egy világhírű parfümmesterrel eggyüttműködésben egy olyan illatterv megalkotását tűzte ki célul, amely tükrözi, milyen lenne a világ illata egy zéró emissziós jövőben.
 
A Nissan megbízta Dr. George Dodd mesterparfümőrt, aki az Aroma Academy (illatakadémia) kutatója, hogy szaktudásának segítségével állítson össze egy olyan illatot, amely amellett, hogy a zéró emissziós jövőt képviseli (egy olyan világot, ahol kizárólag az eladási listákat vezető Nissan LEAF-hez hasonló elektromos járművek népesítik be az utakat), tudományosan bizonyítottan is kellemes és pozitív érzéseket ébreszt.
 
A Skót Felföldön tett hosszú séták során nyert inspirációval felszerelkezve Dodd megalkotta a Nissan „jövő illatát" a frissen nyírt zöld fű, a mirtuszolaj, a természetes narancs és a leírhatatlan „légiesnek" elkeresztelt molekula esszenciáit felhasználva. Orrunkba jutva az illat egy tiszta, friss és organikus táj képét idézi, és nosztalgikus érzéseket ébreszt. 
 
A Nissan azután kereste meg Doddot, miután hallott neves illattudósi karrierjéről. A dublini Guinness sörgyár vidékén született Dr. Dodd kifinomult illatérzéke és szakértelme már fiatal korában megmutatkozott, még mielőtt az illattudomány megismerésébe vágott, és világhírű szakértővé vált volna.
 
A futurisztikus illatot egy LEAF alakú autós légfrissítőbe zárjuk, és  az elektromos autók rajongóinak, a Nissan LEAF ügyfeleknek és a Nissan alkalmazottainak ajándékozzuk exkluzív karácsonyi ajándékként, hogy ezzel köszönjük meg nekik a zéró emissziós jövő megalkotásában való részvételüket. Az innovatív, mégis könnyed ajándék egyben a Nissan által a zéró emissziós jövő felé tett úttörő lépéseket is ünnepli, és emlékezteti az ajándékozottakat arra, mihez járulnak hozzá a LEAF vezetésével.
 
Az Aroma Academy fennállása során most első alkalommal tűzte ki célul a jövő illatának megalkotását. George Dodd a következőket nyilatkozta: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy felkértek egy ilyen absztrakt és innovatív illat megalkotására a Nissan számára. Amikor a Nissan megkeresett és felkért a jövő illatának megalkotására, eléggé ijesztőnek tűnt, de egy olyan kihívás volt, amelyet nagyon élveztem. Ez az egyedi, futurisztikus aroma olyan illatok választékát ötvözi, amelyek még soha nem szerepeltek együtt, és egy olyan jövőt képvisel, amelyet a Nissan segítségével elérhetünk."
 
A futurisztikus légfrissítők ezen a héten kerülnek leszállításra. Az illat kifejlesztéséről szóló videó megtekintéséért látogasson el a következő oldalra: https://www.youtube.com/watch?v=pDY2zaZfRCo
1864 alkalommal olvasva
Elérhetőség | Jogi nyilatkozat | © 2017 Duna Autó Zrt.