Duna Autó Zrt.

Nissan márkakereskedés és márkaszerviz

H-1037 Budapest, Zay utca 24.
Szalon tel.: +36 1 801 4131
email írása »

Szerviz tel.: +36 1 801 4111


KAPCSOLAT »

Nissan nyitóoldal » Modellpaletta » 370z
Új- és tesztautó kereső
 ajánlatkérés
 tesztvezetés
Típus:
Vételár:

A Nissannál a "Z" egy tradíció, egy családfa, egy ikon. A név mára már negyven éves, és főként a fiatalabb korosztály számára egy kultikus sportautó. A legközelebbi nagytestvért, a 350Z-t leváltó 370Z minden ízben megváltozott. A puszta számok is ezt igazolják; 32 kilóval kevesebbet nyom a mérlegen, 10 centiméterrel rövidebb, de a tengelytávok szélesedtek (elöl 1,5 hátul 5,5 centivel), a teljesítmény 18 lóerővel növekedett, valamint a lökettérfogat is 3,7 literre bővült. Mindezek tükrében már nem nehéz kitalálni, hogy a menetdinamika, úttartás, kanyarsebesség grafikonjai felfelé ívelnek az elődhöz képest.

Ehhez még hozzátársul napjaink csúcstechnikája a motortérben és a képlet végén a kategóriájában egy ördögien jó sportautót kapunk kimagasló kezelhetőséggel. Nem szükséges, hogy egy F1-es verseny licensszel rendelkezzünk, hogy eljussunk vele a kívánt helyre sportos hangvételben. Vegyük például a "szinkron-fordulatszámszabályzás" opciót: A rendszer lényege, hogy felváltásnál az elektronika nem hagyja leesni a fordulatszámot, visszaváltásnál pedig gyönyörű és hajszálpontos gázfröccsöket ad helyettünk, így nem blokkol le a hátsó kerék, nem izeg-mozog az autó feneke, stabil marad a féktávokon, és nekünk "csak" annyi a dolgunk, hogy elfordítsuk a kormányt és kanyarodjunk egy hatalmasat. Természetesen ha képességeink, tudásunk engedi az elektronika kiiktatásával egy erős, nyers "sok száz lóerős, hátsókerekest gépet" kapunk.

MOTOR

3.7 liter V6 242kW (331LE) / 7000 ford/perc, 366Nm / 5200 ford/perc. Folyamatosan változó szelepvezérlési rendszer (CVVTCS), változó szelepműködés időzítő és szelepemelés szabályozó rendsezr (VVEL) a szívószelepen.

ERŐÁTVITEL

Hatsebességes kézi sebességváltómű, szénszálas anyagból készült behajtó tengellyel, részlegesen önzáró differenciálmű (LSD) és szinkronizált fordulatszám-szabályozás (csak frissített csomag). Opcionális hétsebességes automata sebességváltómű sebességváltó füllel a kormánykeréken.

FELFÜGGESZTÉS

Könnyű aluminium ötvözetből készült kettős kersztlengőkaros, kétpontos első- és négypontos hátsó felfüggesztés.

KEREKEK ÉS GUMIABRONCSOK

18" könnyűfém keréktárcsák 225/50R18 (első) és 245/45R18 (hátsó) abroncsokkal. Opcionális 19" RAYS kovácsolt könnyűfém keréktárcsák 245/40R19 (első) és 275/35R19 (hátsó) abroncsokkal

FÉKRENDSZER

Négykerekes blokkolásgátló fékrendszer (ABS) elektronikus fékerőelosztóval (EBD) és vészfékrásegítővel (BA). 356 mm-s első tárcsafékek négydugattyús féknyergekkel és 350 mm-s hátsó tárcsafékek kétdugattyús féknyergekkel.

KULCS TECHNOLÓGIA

Nissan intelligens kulcs indítógombbal, Bi-xenon fényszórók fényszórómosókkal, Bluetooth telefonkihangosító rendszer és kivilágított Z-mutatók.

Elérhetőség | Jogi nyilatkozat | © 2017 Duna Autó Zrt.